Kristina Shine

ENERGOTERAPIJA

Valentinovo – Dan zaljubljenih i ti

Jesam li trenutno u braku? Nisam. Zašto? Jer je moja Duša odabrala drugačije životno iskustvo. Put spoznaje Sebe kroz odnos sa Sobom bez institucije braka (trenutno). Plan moje duše su putovanja kako unutarnja tako i vanjska. Jedno čarobno, ponekad kaotično putovanje otkrivanja, osvještavanja, voljenja, prihvaćanja, izražavanja svega što jesam van formalne veze tj. braka. Ovo povlači i druga pitanja kao što su: znači li brak i veza nužno sreću i ljubav? Treba li upravo ljubav i sreću zapravo tražiti na drugom mjestu?

Jednom prilikom postavljeno mi je pitanje: Kako možeš pomagati ljudima u braku ako i sama nisi u njemu?

Volim ovakva pitanja. Ona su krasan trenutak u kojemu istražujem kako se zapravo doživljavam.

Evo i protupitanja: Da li se netko tko ima 4 braka iza sebe izravno kvalificira kao ljubavni, obiteljski terapeut ili iscjeljitelj?

Što su  zapravo odličja iskonske iscjeljiteljice/lja? Je li od presudne važnosti njezino/njegovo iskustvo braka kako bi ti pomogla/ao? I kakve to uopće ima veze s Danom zaljubljenih tj. Valentinovom i tobom?

Osobno vidim i doživljavam iscjeljivanje i pomaganje u osobnom rastu i razvoju kao poziv. Kada osjetiš poziv on je jednostavno blagoslovljen jer dolaziš na planetu Zemlju sa darovima. Prirodni je tijek i put, dijeljenje tih darova sa drugima za kako tvoje najviše dobro, tako i najviše dobro svih i svega što jest.

Sve ostale kvalitete terapeuta ostavljam tebi na izbor. Zašto? Jer je svaki čovjek autentičan u svojim potrebama a svaka iscjeljiteljica/elj  ili terapeutkinja/ut je jedinstven/a na svoj način. No od zajedničkih kvaliteta navela bih 5 osnovnih: autentičnost, povezanost sa Intuicijom/Stvoriteljem,  empatija, podrška i poštovanje prema „klijentu“. (Ne rezonira mi riječ klijent, pa stavljam navodnike dok se ne povežem sa drugom riječi koju ću koristiti). Znanje materije i tehnika iscjeljivanja se podrazumijeva.

No, ovo su moja vizija kvaliteta koje i sama utjelovljujem i tijekom vremena otkrivam nove. Možda tebi odgovaraju neke druge, ako da, slobodno komentiraj, navedi, izrazi se ispod teksta.

Osobno imam iskustvo suživota sa partnerima u ljubavnoj vezi, zajedničko gradnje/adaptacije kuće, razgovor i donošenje odluka u svakodnevnom životu, dijeljenje -ne dijeljenje, voljenost – ne voljenost, iskrenost – ne iskrenost, podržavanje-ne podržavanje, razumijevanje – ne razumijevanje. Uglavnom, spektar svega što se doživljava u odnosima.

Sada opet dolazimo do tvoje perspektive, što je dovoljno ili adekvatno. To prepuštam tebi da osjetiš i odlučiš. No, ako smo svi toliko različiti i imamo različite živote što je onda presudno kod rada iscjeljiteljice/lja?

Iskustvo Uma koliko god se činilo bogato ipak je ograničeno onime što nauči i doživi na planeti Zemlji tijekom životnog iskustva. Uz vlastito životno iskustvo, edukacije, osobna preispitivanja te širenje svijesti prvenstveno se oslanjam na Intuiciju, povezanost sa Stvoriteljem, neiscrpnim izvorom svega što jest. Taj Izvor jest izvor Svega. Informacije dobivene iz Izvora su autentične i dobivene za tebe u ovom trenutku i ovoj situaciji.

Jesam li trenutno u braku? Nisam. Imam li iskustvo braka? Nemam. Zašto? Jer je moja Duša odabrala drugačije životno iskustvo. Put spoznaje Sebe kroz odnos sa Sobom bez institucije braka (trenutno). Plan moje duše su putovanja kako unutarnja tako i vanjska. Jedno čarobno, ponekad kaotično putovanje otkrivanja, osvještavanja, voljenja, prihvaćanja, izražavanja svega što jesam.

Ovo povlači i druga pitanja kao što su: znači li brak i veza nužno sreću i ljubav? Treba li upravo ljubav i sreću zapravo tražiti na drugom mjestu?

Zašto se ovo zove valentinovska priča i vezana je za Dan zaljubljenih i tebe?

Upravo zato jer je prvi i osnovi odnos, veza i zajednica sa samim Sobom. Ukoliko ne osvijestiš autentičnu/og Sebe primanje i davanje će biti vezano uz trebanje (većinom uzimanje energije) i dolaziti će iz izvora nedostatnosti (kako nažalost funkcionira mnogo veza i brakova). Kada se povežeš sa autentičnim sobom tj. Stvoriteljem izravno se povezuješ sa Izvorom, sa obiljem.

Za mene osobno to je LJUBAV. Osjećaj koji mi daje ta povezanost, to jedinstvo je nezamjenjiv. LjUBAV JE STANJE. Ne samo svijest o tome tko smo već BIVANJE u tome tko smo.

Nitko na planeti Zemlji ne može ti dati ovo stanje i osjećaj osim sebe same/samog.

Završiti ću ovu priču s porukom:

Otkrij Sebe! Poveži se sa Sobom/Stvoriteljem! Voli se!

Dijeli! Stvaraj! Voli druge i sa drugima!

 

S ljubavlju,

Kristina <3

 

 

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest