Kristina Shine

ENERGOTERAPIJA

Uzemlji me nježno

🌿Zašto da se UZEMLJIM?🌿

🤦‍♀️„Nosiš glavu u oblacima!“🌧️🌧️🌧️

✨Sigurna sam da si već čula/o izreku:Tvoja glava je stalno u oblacima! Ima puno istine u ovim riječima.

✨Kada odeš u misaone procese i zaboraviš na tijelo, tada nisi uzemljen i u prirodno, skladnom protoku energije od Majke Zemlje do Izvora i obrnuto. Sada zastani na trenutak i osvijesti: koliko zapravo boraviš u glavi, mislima, u oblacima, a koliko si prisutan/na svojom sviješću u tijelu. Znaš li da je trenutno mjesto tvog boravka planeta Zemlja, a ne sedmo nebo 😉?

✨Što to znači za tebe?

Kada si u mislima, misaonim procesima, nisi prisutan/na u svome tijelu – fizičkom, materijalnom aspektu, dijelu tebe, kao da si stalno negdje drugdje, a samim time ne stojiš čvrsto na zemlji. Zašto je važno biti dobro uzemljen/a, povezan/a sa Majkom Zemljom?

✨Dva osnovna razloga su:

Uzemljenjem se povezuješ prvenstveno sa vlastitim fizičkim tijelom (postaješ ga svjestan/na ). To je zapravo proces koji te vraća u tijelo, instrument koji ti pokazuje sve ono što se na emocionalnom, duhovnom, mentalnom, fizičkom – energetskom planu događa.

Majka Zemlja ima mogućnost i kapacitet preuzimanja i transformiranja energija iz našeg fizičkog tijela i energetskog polja oko njega. Na taj način usklađuje tvoje energije, bistri i smiruje um, donosi lakoću, osjećaj prisutnosti ovdje i sada.

✨Uzemlji me nježno…

Jedan od najlakših načina da se uzemljiš je da usmjeriš pažnju na dah, kako ulazi u tijelo i izlazi iz njega. Prvi udah svjesno udahni u svoju glavu, nakon toga prijeđi na vrat, potom na ramena i tako sve do stopala, stavljajući svakim udahom pažnju na neki drugi dio tijela, od vrha glave prema stopalima. Nakon otprilike 10 udaha i izdaha primijetiti ćeš kako je povezanost s tijelom veća i kako jače osjećaš fizičke senzacije. Samo nekoliko minuta uzemljenja vraća te u tijelo i na zemlju i to zapravo znači uzemljiti se.

Dodatno možeš zamisliti kako iz svojih stopala puštaš široko, sitno korijenje duboko u centar zemlje i na taj način se s njom povezuješ.

✨I što dalje?

Ovo su jednostavni načini kako se možeš svakoga dana povezati sa svojim tijelom i zemljom. Meni osobno je najskladnije ranim jutrom tj. odmah na početku dana kao dio mog jutarnjeg rituala. No, bilo koji trenutak da intuitivno odabereš je upravo najbolji trenutak za uzemljenje i balansiranje vlastitih energija.

🌿Želim ti dobro uzemljenje, svjesnost o tijelu i zemlji po kojoj hodaš.🌿

Grlim te,

Kristina💚

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest